Seppälän Lammastila logo

Villatuotteet suomenlampaasta

Tilapuoti avoinna sopimuksen mukaan. Soita ja poikkea käymään.

Tilan puodista löydät tilan lampaista kehrätyt, valmistetut ja parkitut tuotteet, aidoissa luonnon väreissä ilman väriaineita. Luonnollisesti, hyvinvoinniksi myös sinulle. Tuotteet tilattavissa myös postitse, tuotteen hintaan lisätään postikulut, jotka ilmoitetaan tilauksen vahvistamisen yhteydessä.

Neuletuotteiden saatavuus vaihtelee kausittain. Tuotteet valmistetaan tilan perhepiirissä.
LUE LISÄÄ

Lampaantaljat

Hinnat alkaen 100€

Tilan suomenlampaan taljat ovat värjäämättömiä. Monikäyttöinen talja on pitkäikäinen oikein hoidettuna. Villan pituuksia löytyy erilaisia ja värikirjo vaihtuu erien mukaan. Päävärit luonnonmusta, luonnonvalkoinen ja ruskea. Hinta muodostuu yksilöllisten ominaisuuksien mukaan villan- ja nahkan laadun, sekä koon mukaan. Erissä ajoittain todella special yksilöitä, jotka hinnoitellaan erikseen.

Turkispohjalliset

Hinta koosta riippuen 8-12€

Turkispohjalliset valmistetaan tilan lampaantaljoista. Pohjalla on nahkaruohepohja, jolloin pohjallinen pysyy kengässä suorassa. Villan pituuksia on hieman erilaisia. Pohjallinen lämmittää, pitää jalan kuivana. Tämä tuote on muodostunut tilan suosikkituotteeksi.

Kokoja löytyy välillä 22-47. Väreinä l.valkoinen, luonnon musta, ruskea. Värien riittävyyttä emme pysty takaamaan.

100% värjäämättömät villalangat

Karstalankaaa aidoissa luonnollisissa sävyissä 120€/kg

Karstalanka 3-säikeinen tex 180x3 n. 180m/100g
Karstalanka 2-säikeinen tex 180x2 n. 270m/100g

Tilan villalangat ovat peräisin oman tilan suomenlampaista. Villan eri värejä sekoitetaan kehräämöllä keskenään ja näin saadaan useita sävyjä ilman väriaineita. Satunnaisesti teetetään myös meleeraustekniikalla kehrättyjä lankoja, sekä moniväristä lankaa, jolloin langassa säikeet ovat eri väriä. Villat pestään kehräämöllä kevyesti, jolloin lankaan jää vielä villan omaa rasvaa, lanoliinia, joka on luonnon oma hoitoaine.
Nämä villalangat myös sopivat huovutettuihin tuotteisiin.

Säärystimet 100% värjäämätön villa

Säärystimet yksi koko n. 40 cm 42€

Säärystimet lämmittävät kylmälle herkkiä nilkkoja ja sääriä. Ne auttavat myös suonenvedosta kärsivää. Itse pidän välillä särkevissä jaloissa yölläkin säärystimiä, lämpö helpottaa, vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja tuntuu hyvältä myös paljaalla iholla.

Varvasvilla

Varvasvilla 30g 5€

Varvasvilla on tilamme lampaista kehräämöllä kevyesti pestyä ja karstattua villaa. Villa sisältää sormin tuntuvasti lanoliinia, joka hoitaa varvasväliongelmia.  Villaa käytetään ehkäisemään hiertymiä, hoitamaan hautuneita/ahavoituneita varpaanvälejä.  Villapussista otetaan repimällä sopivan pitkä kapea suikale, sitä on hyvä hieman kiertää villanauhan katkeamisen estämiseksi. Villa pujotellaan varpaiden lomaan, sukka pitää sitä paikoillaan. Villasuikale on hyvä vaihtaa päivittäin.

Istuinalusta ”Pörri”

Pörri Ø 38-40cm 38€

Tilan lampaantaljoista valmistetut istuinalustat ”Pörri” pysyvät hyvin matkassa niin retkeilijällä, kuin keittiön tuolilla. Villa lämmittää välittömästi sille istahtaessa, vaikka se olisi ollut kylmässä tilassa. Myös auton penkillä Pörri on tänä ekologisuuteen tähtäävällä ajalla varsin käyttökelpoinen tuote. Pohja on nahkaa, joka ei luisu liukkaalla pinnalla.

Hatut - pipot - muhkut

Pipo 30€
MuhkuMyssy 38€ ilman tupsua, turkistupsulla 45€
Huovutetut hatut 45-65€

Älä päästä lämpöä karkaamaan! Villapipo lämmittää ja on pitkäikäinen ystävä. Peruspipo on joko kaksinkertaisella langalla neulottu resorireuna, tai joustinneuleinen päähine.
Muhkumyssy neulotaan joustinneuleena hahtuvalangasta. Saatavissa myös turkistupsulla, jonka ansiosta Muhkun katu-uskottavuus kohoaa svääreihin.

Huovutettuja hattuja valmistetaan satunnaisesti, saatavilla huopahattuna, sekä turkisreunuksella. Kuva pyydettäessä.

Neuletuotteiden saatavuus vaihtelee kausittain. Tuotteet valmistetaan tilan perhepiirissä.

Huovutetut lapaset

Aikuisten koot 30€
Lasten koko 25€ (satunnainen saatavuus)

Pakkanen paukkuu ulkona ja viima hyydyttää, sade piiskaa talviulkoilijaa tai lumipalloja pyöritellään tuntitolkulla. Näissä keleissä toimii kintaat, kinttaat, rasat, rukkaset, tumput tai vanttuut tai huovutetut lapaset mainiosti. Huovutettu villa pitää loitolla tuulta, kosteutta, lumipalloleikeissä lumi ei paakkuunnu sileään pintaan. Tiesitkö sitä, että villa pystyy imemään painostaan 30% vettä tuntumatta kostealta, sekä sen lämpöarvo paranee kosteudessa?

Kynsikkäät

Yksi koko, sopii usealle 25€

Kynsikkäät matkaan ja karpalosuolle! Löytyy myös monta muuta hommaa, mihin sormenpäitä tarvitsee viileiden kelien tullessa. Kynsikkäissä on vain sormenpäät avoimet. Sopii myös ohuempien villakäsineiden/hanskojen päälle, tai rukkasten alle.

Neuletuotteiden saatavuus vaihtelee kausittain. Tuotteet valmistetaan tilan perhepiirissä.

Huovutetut tossut

Tossut 55€/pari

Kylmät jalat, kylmä sydän?
Kun jalat ja pää on lämmin ei lämpö karkaa. Sujauta jalkasi lämpimiin tossuihin, lisälämpöä saa turkispohjallisella ja pitoa, sekä kestävyyttä lampaannahkapohjalla. Näissä ei ääreisverenkierto seisahda.

Tilaa omasi

Hinnat sisältävät alv 24%, tuotteet saatavilla tilapuodista, tai postitettuna (ennakkomaksu).
OTA YHTEYTTÄ
Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram