Seppälän Lammastila logo

Seppälän Lammastilan tarina

Painan pääni lampaan turkkiin, ympärillä märehtii lammaskatras. Rauha, ja lämpö laskeutuu sydämeen. Tyytyväisistä ja terveistä eläimistä syntyy uniikit tuotteet ja elämykset, juuri sinulle. Muusana suomenlammas.
LUE LISÄÄ

Seppälän Lammastila - elämyksiä kaikille aisteille!

Seppälän lammastila sijaitsee Miehikkälän kunnassa Kaakkois-Suomessa. Seppälän tila on rakennettu alun perin 1945-1947, Seppälän perhe asutti tilan jouduttuaan evakkoon Ala-Urpalan kylästä. Tilalla on harjoitettu pienimuotoista ja monipuolista maataloutta kasvinviljelystä karjanpitoon.

Meille, Anulle ja Harrille tyttärineen tila siirtyi 2004, kun hevostenpidon myötä etsimme omaa pientilaa, tällöin tarjoutui mahdollisuus ostaa sukutila Harrin enolta. Tilaa on peruskorjattu ja uudisrakennettu tästä lähtien.

Omista hevosista luovuimme 2011, jolloin jäi huoli rakennusten tyhjilleen jäämisestä ja nurmipeltojen hoidosta. Lampaat astuivat kuvioon tällöin. Ensin hankittiin 7 nuorta suomenlammasuuhta, määrä näytti varsin pieneltä pellolla ollessaan. Tällä hetkellä tilalla on 2014 valmistunut lampola n. 100 uuhen suomenlammaskatraalle.

Tapamme toimia

Lammastuotantomme kulmakivinä on hyvä eläinten hoito ja käsittely, tuotannon eettisyys, läpinäkyvyys -ja ympäristöä kunnioittava ja hoitava tuotanto, johon liittyy myös tuotteen mahdollisimman kattava hyötykäyttö. Alkuperäisrotumme Suomenlampaan kasvatus antaa mahdollisuuden murean karitsanlihan tuotantoon, maailmallakin arvostettujen villan ja taljojen hyötykäyttöön, sekä lähialueemme maiseman hoitoon.

Asiakkaillemme haluamme tuottaa elämyksiä kaikille aisteille; tilalla pääset haistamaan, maistamaan, tunnustelemaan, kuulemaan ja näkemään tuotantoamme ja sen hedelmiä. Siksi tilallamme järjestämme lähes kuukausittain lammasateriatapahtumia, jonne varauksesta pääsee pienempi tai suurempi joukko.

Ryhmille järjestämme yksityistapahtumia kokous-tai juhlaväelle.

Majoittuessasi Seppälän lomalaitumelle saat mukaasi kappaleen maalaiselämää. Ehkä lampaita silittäessä, tai joka päivä vaihtuvaa luonnonmaisemaa katsellessa, huomaat kuinka elämä koostuu pienistä hetkistä, joista parhaat muistot kantaa vielä vuosien päästä.
Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram