Seppälän Lammastila logo

BLOGI

Ryhtiliikkeellä kohti kesää

22.05.2024

Laidunkauden korvalla

Aurinko paistaa täydeltä terältä, luonto on räjähtävän kasvun liikkeessä. Seppälän lammastilan pää(Bää)-tähdet viettävät eloaan vielä sisäruokintakauden loppumetreillä, harjoitellen kuitenkin jo laidunnusta kotipelloilla. Kerintärupeama on viivahtänyt monen tekijän summana turhan pitkälle, mutta nyt on jäljellä enää alle 10 kerittävää ja villat viedäänkin heti kehruuseen.

Täyteen yrittäjyyteen eläimet edellä

Edellisen blogin kirjoituksesta on aikaa… Nyt kuitenkin on ryhtiliikkeen aika löytää voimansa kokonaisvaltaiseen maaseutuyrittäjyyteen ja siihen, mihin lähes 13 vuoden ajan olemme suunnanneet, ihmisen mittaiseen karjataulouteen monipuolisella ja avoimella tuotannolla.

Tein itse vuosina 2011-2023 työtä yrittäjänä, sekä tilan ulkopuolisessa hoitotyössä 50-100% työosuudella. Uupumus hiipi pikkuhiljaa pahentuen. Olin onnekas, että ymmärsin pelin hengen. Oli aika ymmärtää, että kaikkeen ei pysty, vaikka halua olisikin. Molemmat työt, yrittäjyys,-sekä palkkatyö kärsivät siitä, että voimat eivät vain riittäneet.

Nyt toukokuussa 2024 on vuosi siitä, kun vaikea, vuosia vienyt päätöksenteko syntyi ja uskallus jäädä täysi(päiseksi?)painoiseksi yrittäjäksi. Kuinka monta kertaa istahdinkaan lampaiden luokse, ja painoin kasvoni villaan ja huokasin, miettien miten tästä selviää. Ymmärrys siihen, että voimat eivät vain riitä kaikkeen, mutta siipien täysimittainen levittäminen tuntui mahdottomalta yrittäjyyden vapaalle taivaalle. Lampaan olemus ja pyyteettömän syvää luottamusta huokuva eläin sai lupaamaan, teen kaikkeni puolestasi ja sen eteen, että saan elää ja tehdä todeksi lapsuuden unelmaa maatilalla.

Tästä kaikesta on vuosien saatossa kasvanut ajatus siitä, että lammastilamme lampaiden kautta voisi joku toinenkin oivaltaa elämäänsä asioita, joka tekee arjesta hieman kevyemmän. Tai yksinkertaisesti kykyä pysähtyä pieniin hetkiin. Koska noista pienistä hetkistä, hyvistä muistoista voi kasvaa uskallus yrittää vaikka eri kantilta jotain hankalaa asiaa ja viedä se voittoon.

Jo viime kesänä istuimme Vinksallaan-yrittäjä Vilma Muurosen kanssa Seppälän lomalaitumen grillinavetassa teellä ja yhteiset ajatukset hyvinvoinnin edistämiseen lammaspolulta saivat yhteistyön alulle. Nyt Leader-kehittämishankkeen avulla toiminta käynnistyy 14.6.24 Lammaspolulta hyvinvointiin-tapahtumalla. Lue lisää ja ilmottaudu mukaan ja koe sinäkin Seppälän lomalaitumen taika.

Ihanaa kesää sinulle!

Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista tapahtumista, kuulumisista ja herkullisista resepteistä Seppälän Lammastilalta.

Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Voit muokata tilaustasi uutiskirjeen hallintasivulta, jonka linkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram