Laiskan lampurin keittiössä seurataan kaupan hyllyllä paprikan hintoja tarkkaan. Viime viikolla kaupassa paprikalle sattui sopiva hinta, tytär perheineen oli sopivasti saapumassa vierailulle ja helppoa ja herkullista ruokaa kaivattiin. Jääkaapin kätköihinkin oli sopivasti jäänyt mm. tuorejuusto odottamaan vuoroaan. Tämä ruoka toimii mielestäni mihin vuodenaikaan hyvänsä, sekä mihin aterialle hyvänsä.
Täytetyt paprikat laiskan lampurin tapaan
Ainesosat:
4 suurta paprikaa
500g Seppälän lammastilan karitsan jauhelihaa
1 iso sipuli
pari kynttä valkosipulia
1-1,5 dl ruokakauraa/riisiä/ohralisäkettä
Vettä/valkoviiniä jos sattuu olemaan
Mausteet: Mustapippuria myllystä, basilikaa/timjamia/oreganoa, vasikka/riistafondia n. 1 rkl, suolaa
Tuorejuusto 200g, maustamaton/yrttimaustettu
Emmental-juustoa raastettuna n. 200g
Ruokaöljyä/voita hieman paistamiseen
Valmistus:
Pese paprikat huolella ja jätä pyyhkeen päälle kuivahtamaan.
Paista jauheliha, sipuli, lisää mausteet ja murskattu valkosipuli paistinpannulla. Lisää paistamisen lopulla riisi, tai muu lisäke ja pyörittele sekaisin. Lisää vettä/valkoviiniä niin, että juuri ja juuri peittyy, anna poreilla rauhassa n. 10 min. Lisää lopussa tuorejuusto ja sekoita hyvin.
Käsittele sillä välin paprikat. Paprikat voi halkaista pitkittäin, tai poistaa kansi. Poista sisältä siemenet. Jos leikkaat kannen pois ja täytät pystysuunnassa, käytä kanteen jäävä paprika täytteeseen pilkottuna. Aseta paprikat uunivuokaan, joka on öljytty.
Täytä jauhelihatäytteellä paprikat, raasta päälle juustoa.
Paista 200 asteessa uunissa n. 20-30 minuuttia.
Nauti hyvässä seurassa raikkaan salaatin kera.