Seppälän Lammastila logo

BLOGI

Lammastilan elämää – kevättä kohti

21.04.2021

Huhtikuu #blogi

Pääsiäinen on vietetty, vauhti kiihtyi kiihtymistään maaliskuun alusta aina pääsiäiseen. Karitsoinnit olivat päällä, karitsanlihakauppa kävi kuumaakin kuumempana, lammastilan pääsiäisaterialle tuli, kuin tulikin aivan mahtavasti tilauksia takeawey-ateriana. Sitten vauhti pysähtyi, kuin seinään. Viimeinen karitsointi oli myös 2. pääsiäispäivänä. Olo oli hetken, kuin jyrän alle jääneellä, kunnes tajunta pystyi käsittelemään asiaa. Kiitollisuus tulvi helpotuksen kyyneleinä. Toinen koronapääsiäinen lammastilalla. Rajoitukset, varotoimet, pelko, että asiakkaita ei tavoiteta, oli raskas. Asiakkaamme eivät jättäneet meitä, vaan poikkeusjärjestelyinkin sesonkiaika saatiin positiivisena maaliin. Kesää kohti on helpottavaa mennä, kun pakolliset menot saadaan katettua.Lampolassa kirmaa emojensa kanssa aivan hurmaava joukko karitsoita. Kuusiviikkois punnitukset ovat juuri alkaneet ja karitsabaarin eväät maistuvat maidon rinnalla lisääntyvästi. Pakkohan karsinaan on kiireisempänäkin päivänä hetkeksi istahtaa ja silitellä uteliaita tyyppejä.

Lampaiden kevätkerinnät ovat aivan loppusuoralla. Villasäkit täyttävät toimiston. Kuun lopulla viimeistään kohti kehräämöä.Tänä vuonna kerintä on osaltamme mennyt sujuvimmin,kuin koskaan. Keritsemme muiden töiden lomassa joka päivä aina ryhmän kerrallaan. Sorkat hoidetaan samalla. Vähän päivässä, paljon viikossa. Laidunkautta saadaan vielä hetki odottaa. Tänään kävimme ”Puuhamaan” petoaidat läpi. Jokunen tolppa vaati oikaisua, langat kiristystä ja eristimien vaihtoa. Melko hyvin ovat talvesta aidat selvinneet. Ehkä ”puuhamaa” saa jo tänä vuonna asiakkaita lammaspihaan majoituksen merkeissä, saa nähdä… Seuraa meitä facebookissa: Seppälän lammastila

Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista tapahtumista, kuulumisista ja herkullisista resepteistä Seppälän Lammastilalta.

Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Voit muokata tilaustasi uutiskirjeen hallintasivulta, jonka linkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram