Kesäkuun reseptinä on Laiskan Lampurin keittiössä kokeilussa ollut asiakkaan resepti, Venäläinen pilahvi, eli Plov. En ollut moisesta kuullut aiemmin ja Lauran kysyessä lihaa Ploviin, löysin googlella kaksi hyvin toisistaan poikkeavaa ja melko työlästä reseptiä. Tämä resepti aloittaa kuukausittaiset reseptit. Plov on lämpimän mausteista, helppo valmistaa ja annosta suurentaessa saa vaikka useaksi päiväksi lämmittäessä paranevaa ruokaa ja aikaa jää taas muihin askareisiin. Kiitos reseptistä Laura 🙂
Itsellä ei löytynyt kaikkia mausteita, eikä myöskään lähikaupoista, joten korvasin kuminan ja korianterin Garam masala-mausteseoksella.
Plov
Ainekset:
500g lammasta/karitsaa (Seppälän lammastilan lampaan ulkofile tai karitsan lapa)
1 iso sipuli
6 valkosipulin kynttä murskattuna
2½-3 dl riisiä
7-8 dl vettä
1 tl suolaa
½ rkl kuminaa
1 tl timjamia
1 rkl korianteria
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tl yrttisekoitusta (välimeren/Provencen tms)
½-1 dl öljyä
Pilko sipulit puolirenkaiksi, suikaloi porkkanat suikaleiksi (tulitikuiksi). Paloittele lampaanliha pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulit.
Ruskista sipulit öljyssä kattilassa, lisää lihat ja ruskista. Lisää myös porkkanat ja paista, kunnes ne ovat pehmeitä. lisää mausteet ja valkosipuli. Otin tässä vaiheessa itse lihat +muut pois pannulta, lisäsin öljyn ja riisit ja kuullotin ne läpikuultaviksi. Kaada muut paistetut ainekset ja sekoita. Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes riisit ovat kypsiä.
Nauti hyvän raikkaan salaatin kera. P.s. ruoka parani lämmittäessä seuraavana päivänä.