Seppälän Lammastila logo

BLOGI

Laitumelta pöytään ja puikoille

21.08.2024

Elokuu kiitää Seppälän lammastilalla

Elokuun päivät vierivät nopeasti Seppälän lammastilalla. Kesäkaritsointi on käynnistynyt viimein, mikä tuo tilalle oman jännityksensä. Vaikka laidunkausi jatkuu yhä, heinän kasvu on jo hidastunut alkukesän kiivaasta tahdista.

Nyt on aika tarttua rohkeasti pässiä sarvista (vaikkei tilallamme olekaan sarvellisia pässejä) ja kertoa, mistä tuotteemme syntyvät.

Aidot maut ja huippumateriaalit

Seppälän lammastilan brändi perustuu luonnon monimuotoisuuteen. Meidän ei tarvitse turvautua viherpesuun tai keinotekoisiin lupauksiin, sillä tuotteemme puhuvat puolestaan. Maku, tuoksu, tuntu, näkö, ja ääni – kaikki aistit vahvistavat tuotteidemme aitouden, oli sitten kyseessä liha-villa-tai taljatuotteet.

Laidunnuksen merkitys ja rikasta ruokaa

Laitumella kulkiessa on kiinnostavaa tarkkailla, mitä kasveja lampaat suosivat. Pelloillamme ei käytetä kasvinsuojeluaineita tai väkilannoitteita, joten niiltä löytyy myös rikkakasveja, jotka ovat lampaille herkkupaloja. Kun lampaat päästetään uudelle lohkolle, ne kiinnittävät ensin huomiota rikkakasveihin, kuten saunakukkiin ja ohdakkeisiin, vaikka pääkasvustona on monipuolinen nurmiseos. Lampaat auttavat hallitsemaan rikkakasveja, jolloin viljelty nurmi saa taas tilaa kasvaa.

Laidunnus tarjoaa lampaille luonnollista käyttäytymistä – ne saavat liikkua vapaasti ja leikkiä kivikasojen ympärillä. Pellon reunoilla kasvava puusto antaa suojaa niin paahteelta kuin sateeltakin. Monipuolinen ravinto maistuu lopulta myös lihassa, mikä tekee siitä ainutlaatuisen.

Ihana suomenlampaan villa

Laidunkauden aikana lampaan villa tuulettuu ja puhdistuu luonnollisesti. Ei ole mitään ihanampaa kuin nuuhkia lampaan villaa laitumella ja tuntea sen pehmeä turkki sormissaan. Pyrimme kerimään villan mahdollisimman varhain laitumelta kotiin palattua, jotta sen ominaisuudet säilyisivät lopputuotteessa, kuten villalangassa ja neuleissa.

Ruokaa ympäri vuoden

Talviruokinta lähestyy, ja Seppälän lammastilan talven eväät on korjattu jo kesällä. Korsirehu eli heinä on tärkein ravinnonlähde talvella. Heinä paalataan pyöröpaaleihin ja säilötään luonnollisella maitohappobakteerivalmisteella. Väkirehuissa käytetään paikallista kauraa ja rypsipuristetta, ja lisänä ovat kivennäiset, vitamiinit ja hivenaineet.

Aidon tuotteen takana

Yrityksemme brändi on yksinkertainen ja aito. Ruoka tilausravintolassamme on selkeää ja käsintehtyä, ja villa- ja taljatuotteidemme värikirjo tulee suoraan lampaasta, ilman väriaineita tai muoveja. Lampaiden hyvinvointi näkyy tuotteissamme, sillä emme lisää niihin teollisia “paranteita”.

Tavoitteemme on tarjota lampaiden lajityypillisiin tarpeisiin perustuvaa hoitoa, joka ei perustu pelkästään taloudelliseen voittoon. Luonnon kanssa eläminen ja eläinten hoito tuo rauhaa sydämeen. Tämä elämä on rehellistä ja mutkatonta, täynnä iloa ja surua, väsymystä ja sen voittamista. Sellaista, mitä elämä parhaimmillaan on.

Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista tapahtumista, kuulumisista ja herkullisista resepteistä Seppälän Lammastilalta.

Uutiskirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa. Voit muokata tilaustasi uutiskirjeen hallintasivulta, jonka linkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram