Seppälän Lammastila logo

BLOGI

Alkuvuotta -22, remonttia, sisustusta, filmitähden elämää

23.01.2022

Seppälän lammastilallakin Miehikkälässä vuosi on vierähtänyt jo hyvälle alulle tätä kirjoittaessa. Talvi kiristää ja helpottaa otettaan vuorotahtiin, tuulet ovat olleet kovia.

Vuoden alku on hyvin kaksijakoista aikaa. On aika levähtää hieman ennen kevään tuomaa loppuvuoteen saakka kiihtyvää tahtia. Joulu pysäyttää kiireet kuin seinään. On hyvin hankala asettua, kun mieli käy tuhatta ja sataa. Markkinat, lihamyynti, pikkujouateriat ovatkin äkisti taakse jäänyttä aikaa. Alkuun iskee paniikki, kuinka se toimeentulo ja vuodesta selviytyminen onnistuukaan? Muutaman viikon se vaatii, että olo rauhoittuu. Huomaakin, kuinka väsynytkin on ehkä ollut, ei ole ollut aikaa huolehtia itsestään, lampaat kyllä saavat huomion ja hoidon vuoden jokaisena päivänä, mutta oma vointi yrittäjällä voi helposti unohtua. Nyt pakkassäässä lenkkeillessä ajatukset virkistyvät ja tuottavat ideoita siitä, mitä kaikkea siitä lampaasta voi saada aikaan, sekä jopa toteutus on lähtenyt käyntiin. Aivot tarvitsevat lepoa ja tilaa luoville ajatuksille. Itselle se tulee koiran kanssa lenkkeillessä, yksin hiihtäessä ja luonnon kauneutta katsellessa.

Tammikuu ei tosiaan kuitenkaan ole ollut tyhjää täynnä. Olemme saaneet palvella asiakkaita tilapuodissa, postittaa vielä tuotteita, myös yksi siitospässimme vaihtoi kotia sen käydessä vähätyöllistetyksi tilallamme kasvaneena ja syntyneenä. Sukulaisia oli jo liikaa. Hermanni-pässi on kuitenkin siittänyt terveitä karitsoita mukavasti ja vielä keväällä odotetaan siitä karitsoita. Toivotamme Hermannille hyviä päiviä ja vahvoja karitsoita.

Seppälän lomalaidun on saanut uutta sisustusta, seiniä on maalattu ja saatu 4 vuoteensijaa lisää. Kevättä kohti tavoitteena on saada talon ikkunat uusittua, sekä vanhaan navettaan remontoitua hulppea grillauspaikka, sekä palju ulosalle kohti laidunalueen näkymää. Kaunista ja viihtyisää siellä on talvellakin, puhdas luonto avartuu ympärillä, talossa leivinuuni ja puuhella antaa ihanaa pehmeää lämpöä, leivinuunissa hautuu mehevät ruoat kuin itsestään. Pienen matkan päässä alkaa hyvin hoidettu latuverkosto. Voi kuinka odotammekaan kesän laidunlomalaisia, sekä taloon eloa ympäri vuoden. Lomalaitumella lammaspaimenena ja luontoa seuraten pääsee mieli lepäämään.

Viime viikolla oli hyvin jännittävä päivä, kun Cursor Oy:n kutsuma filmausryhmä, sekä yristysmentorit Seinäjoelta saapuivat tilallemme. Kyseessä on kuntayrittäjäbaometri, Kymenlaakso on sijoittunut siinä viimeiseksi, Seinäjoki taas pitää ykköspaikkaa. Tähän pohdittiin syitä. Heidän viisipäiväisestä vierailustaan alkaa helmikuun alussa 4-tai 5 osainen videosarja, joka on Cursorin sivujen kautta katsottavissa. Yrittäjille aiheesta kysely, joka tehdään kahden vuoden välein, alkaa myös silloin. Täytyy itse myös olla hereillä ja vaikuttaa alueemme kiinostavuuteen tätä kautta. Ei ole mitään syytä, miksi emme voisi olla ykkösiä!

Lampolassa on ollut rauhallista, punnituksia on karitsoille tehty, ruokittu, kuivitettu ja seurusteltu lampaiden kanssa. Uuden paimenenalun; Bordercolliepentu Ulpun kanssa on jo pikkuhiljaa tutustuttu paimennuksen alkumetreille. Vanhempi paimen ”Likka” ohjeistaa hyvin pentua.

Ensimmäinen teuraserä on lähtenyt, josta menee valmistukseen lammasmeetwurstia, sekä asiakastoiveesta valmistukseen menee myös kuivalihaa. Myös tuore-ja pakastelihaerä on myynnissä rekopiireissä pääkaupunkiseudulla, sekä etelä-Kymenlaaksossa. Tilapuoti palvelee perjantaisin klo 16-19.

Korona kurittaa kansaa rajusti. Tämän vuoksi ensimmäinen lammasateria, lammaskaalikeitto tarjotaan takeaway-ateriana. Toivottavasti ystävänpäivää vietetään Karitsabaarissa jo täysin pöydin, tai porrastetusti. Väsymys tähän tahtoo jo iskeä, mutta ajan mukaan eteenpäin terveydestä huolehtien. Kohti kesää mennään kukonaskelin, valon määrän huomaa jo lisääntyneen. Tervetuloa uusi vuosi haasteineen ja mahdollisuuksineen!

Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista tapahtumista, kuulumisista ja herkullisista resepteistä Seppälän Lammastilalta.

Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Voit muokata tilaustasi uutiskirjeen hallintasivulta, jonka linkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram