Seppälän Lammastila logo

AJANKOHTAISTA

Elo-syyskuun tapahtumia lammastilalla 2023 tervetuloa tapahtumiin ja palveluidemme ääreen!

09.08.2023

TILAPUOTI PALVELEE PERJANTAISIN KLO 16-19, SEKÄ SOPIMUKSEN MUKAAN

Kesä jatkuu vielä! Kohti loppupuoliskoa ja pimeneviä iltoja vääjäämättä mennään. Lammastilalla kesäkaritsoinnit ovat ohitse, kotilaitumella kirmaa pikkuiset, sekä emot, joilla toisensa on aina hukassa ja meteli on ajoittain sen mukainen. Laidunkausi jatkuu toivottavasti ainakin syyskuun loppuun, sään ohjailee alkutuotannon toimintoja. Seppälän Lomalaitumella laiduntaa valtaosa tilan lampaista. Tämä ihastuttaa montaa tiellä liikkujaa. .

TAPAHTUMIA LAMMASTILALLA:

18.8.23 Hyvinvointi-ilta Seppälän Lomalaitumella klo 16:30-20:30 -uusi palvelumme yhdessä Vinksallaan Vilma Muurosen kanssa. Saapuessa teemme laidunkierroksen ja lampaat saavat rapsutuksia, ja antavat hyvää mieltä, äänimaljarentoutus taljojen päällä köllötellessä vanhaan navettaan rakennetussa grillitilassa saa mielen rauhoittumaan ja antaa tilaa uusille ajatuksille, iltapala mansikka-minttuteen kera ja purkuhetki illan tunnelmista, lopuksi lampaat hyvästellään ja kotiinlähtö koittaa mukanaan Seppälän Lomalaitumen taikaa. Näitä iltakurssimuotoisia hyvinvointi-iltoja on tarkoitus kysynnän mukaan jatkaa myös Seppälän lammastilalla syksy-ja talviaikaan. Kysy tuotetta myös tyhy-tai yksityisryhmälle. Ryhmäkoko 5-10 hlö. Ilmoittaudu mukaan!

19.8.22 Elokuun lammasaterialla rosvopaistia lisukkeineen klo 12-15 Menu Lammastilan leivinuunissa hautuu mehevät maut kauden juuresten kera. Varaa pöytäsi maukkaalle lammasaterialle, jossa ruoka-aineet on hankittu lähialueelta ja valmistus tapahtuu tilan emännän käsissä. Aitoja makuja, lammastilan tilausravintola Karitsabaarin lämmintä tunnelmaa, sekä mahdollisuus ostosten tekoon tilan Villataivas-puodissa. Varaa pöytäsi aterialle

1.9.23 Seppälän Lammastilalla valtakunnallinen petotuli-ilta klo 18:30-20:30 – sytytämme tulet lammaslaitumelle petoaitojen suojassa. Tapahtuman organisaattori on Suomen Lammassyhdistys Ry. Tulet sytytetään laitumella klo 19 mielen-ja huolenilmaisuna lammastalouden tilasta petotilanteen vuoksi. MTK-Kaakko tarjoa lammasmakkaraa 100 ensimmäiselle kävijälle. Tilapuoti villataivas palvelee karitsanliha, villa-ja taljatuotteineen. Tilausravintola Karitsabaarissa esillä tämän vuoden kertomuksia suurpetojen aiheuttamista vahingoista lammastiloilla. Tarjoamme kahvia, myynnissä leivonnaisia.

3.9.23 Lappeenrannan Maaseutumarkkinoilla klo 10-15 tarjolla sadonkorjuun ja käsityöläisten tuotteet. Seppälän lammastila on vakiintunut kävijä tarjoamalla laajan kattauksen lammastilan tuotteita lihasta villatuotteisiin ja lampaantaljoihin

9.9.23 Lähiruokapäivä/Osta Tilalta klo 10-16 -valtakunnallisena lähiruokapäivänä Seppälän lammastilan ovet ovat avoinna. Emot kesäkaritsoineen kirmaavat laitumella, lähemmin lampaisiin pääset tutustumaan klo 11:30, 12:30, 13:30 ja 14:30, jolloin tilan edustaja on paikalla lampolassa. Tilausravintola karitsabaarissa on tarjolla tilan herkullista lammaskaalikeittoa ja talon rieskaa kotikaljan tai veden kera 10e/annos klo 11-15 niin kauan, kun keittoa riittää. Kauden makeaa piirasta myynnissä kahvitarjoilun kera. Villataivaasta löydät aidot värjäämättömät villalangat suomenlampaistamme syksyn neuleisiin, lampaantaljat ja taljatuotteet ja valmiit asusteet ja neuleet myös vaikkapa jo pukin konttiin.

10.9.23 Kouvolan Museokorttelin Wanhan ajan käsityöläismarkkinat klo 10-16, upeaa vanhan ajan tunnelmaa!

23.9.23 Syyskuun lammasaterialla perinteistä nyhtökaritsaa Seppälän Kymenlaakso-Menu klo 12-15.

24.9.23 Villapäivä Helsingissä klo 11-16 lammastilat villaan liittyvillä artikkeleilla esillä, myös Seppälän lammastila mukana. Villaviikkoa vietetään 24.9-1.10.23, seuraa tapahtumiamme sille viikolle.

Tilaa uutiskirjeemme ja ole ensimmäisten joukossa kuulemassa uusista tapahtumista, kuulumisista ja herkullisista resepteistä Seppälän Lammastilalta.

Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Voit muokata tilaustasi uutiskirjeen hallintasivulta, jonka linkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

Seppälän Lammastila logo
© 2024 Seppälän Lammastila
envelopephone-handsetmap-markercross-circlechevron-up-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram