Maaliskuun #reseptiikkaa

Maaliskuun #reseptiikkaa

Tilalla kerinnät ovat alkaneet, työtä riittää niin paljon, kun vain jaksaa tehdä. Parin-kolmen viikon sisällä odotuksessa karitsoinnin alkaminen.
Ruoanvalmistukseen ei tosiaan ehdi käyttää paljoa aikaa tällä hetkellä, välillä toki haluaisi jotain ”parempaa”. Niinpä pannulle keikahti karitsan parifilekyljykset ja maukasta tuli.
Karitsan kyljykset neljälle:
n.1kg  (8kpl)  Seppälän lammastilan  karitsan parifileekyljystä
Voita, oliiviöljyä paistamiseen
Mustaa pippuria myllystä
Merisuolaa myllystä
Kuivattua timjamia ( tai rosmariinia, minttua oman maun mukaan)
Ota parifileekyljykset huoneen lämpöön n. tuntia ennen paistamista.
Kuumenna paistinpannulla voita/oliiviöljyä, kunnes se vaahtoaa ja ruskistuu, laske hieman lämpötilaa. Laita pannulle puolet kyljyksistä, paista kunnes pinta helmeilee, käännä. Mausta kypsä puoli pippurilla, suolalla ja yrtillä. Paista toinen puoli samoin, kunnes pinta helmeilee (n.3-4min/puoli) Paista toinen erä samoin, laita paistetut kyljykset folion sisään n. 10 minuutiksi vetäytymään.
Kaada paistoliemen sekaan pannulle punaviiniä n.1dl, anna kiehua kasaan, siivilöi liemi.
Nauti kauden juuresten, perunasoseen ja salaatin kera .
P:S nyt on hyvä aika noutaa/tilata pääsiäisen karitsanliha