Lampaan ulkofileetä ex-tempore´

Helmikuun #reseptiikkaa

29 vuotta mäkeä ja mutkaa, no ehkä välillä tasamäkeäkin 😍. Ex-tempore pakasteesta lampaan ulkofilee sulamaan, flunssa ja huominen aikainen aamu ei innosta lähtemään etsimään valmista pöytää minimissään 70km päästä. Lämmin hetki kotipöydän äärellä pitkänmatkan kulkijan seurassa. #hääpäivä

Lampaan ulkofilee herkkuhetkiin kahdelle:

1 Seppälän lammastilan lampaan ulkofile
Voita
Oliiviöljyä
Mustaa pippuria myllystä
Suolaa myllystä
Sipulia

Ulkofilee on hyvä ottaa sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä. Huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista.
Poista fileestä kalvo ja leikkaa kahteen osaan.
Kuumenna pannulla voi-ja öljy rusehtavaksi, paista fileetä kunnes pinta helmeilee molemmin puolin 3-4min. Mausta suolalla ja pippurilla kypsältä puolelta. Paista sipulirenkaat pehmeiksi fileiden paiston loppuvaiheessa. Laita fileet vetäytymään folion alle n. 10min.

Nauti vihannesten/salaatin ja valkosipuliperunoiden kera parhaassa seurassa.