Karetta sunnuntai-pöytään

Tammikuun reseptiikkaa 2020

Karitsan karetta sunnuntai-pöytään

2 karetta n.600-800g
Marinadi:
4 valkosipulin kynttä
Punaviinietikkaa
Balsamicoa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Paistamisen yhteydessä merisulaa myllystä

1. Ota kareet sulamaan jääkaappiin kaksi vuorokautta ennen paistamista.
2. Seuraavana päivänä valmista marinadi; sekoita silppuavalla laitteella kaikki marinadin ainekset, sivele kareet marinadilla ja laita takaisin jääkaappiin
3. Ota lihat pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön, avaa kylkiluiden välit, poista halutessasi rasvaa. Paista voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla pinnat kiinni n. 2min/puoli. Ruskistetulle puolelle rouhitaan suolaa myllystä.
4. Laita kareet ristikkäin luistaan, peitä foliolla. Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min. Anna vetäytyä n. 10 min.
Nauti !