Karitsan viulu särää mukaellen

Ota viulu huoneenlämpöön paria tuntia ennen paistoa. Tee veitsellä useita pistoja lihaan ympäri paistia, upota kokonaisia valkosipulinkynsiä viiltoihin. Hiero karkeaa merisuolaa reilusti (pieni kourallinen) ympäri lihaa, rouhi vielä pintaan mustaa pippuria. Laita viulu paistopussiin, päälle vielä tuoreet yrtit.

Itse paistan viulun leivinuunissa, laitan uuniin kun lämpö 200 asteen kohdalla, leivinuunissani kova lämpö laskee nopeasti, joten paisti voi huoletta jättää yön yli uuniin, eli n. 7-10h. Sähköuunissa 1 h 200 astetta, jonka jälkeen lämpö pudotetaan 125 asteeseen, paista 5-7 h.

Laita uuninkestävään tarjoiluastiaan kypsiä kuorittuja perunoita, päälle kypsä viulu. Lämmitä 200 asteessa 30-40min, perunat saavat saada vähän väriä. Laita komeus tarjolle ja lisäksi tuoretta salaattia…