Karitsan täytetty kuverulla

Avaa kuvepala leikkuulaudalle, lihasta ei tarvitse poistaa kalvoja, ne pehmenee täysin uunissa. Hiero pintaan n. 1rkl merisuolaa ja rouhi mustaapippuria myllystä, levitä tuorejuusto ja fetajuustopalat. Täytteeksi sopii myös luumu, omena, oliivi tms. Kääri pala tiiviille rullalle, sulje rulla kalalangalla.

Paista kuumalla valurautapannulla voissa pintaan hyvä väri.

Laita kannelliseen uunivuokaan, ympärille porkkanaa ja lanttua, lisää kiehautettua vettä n. puolet lihan korkeudesta. Paista (leivin)uunissa aluksi kovemmalla lämmöllä (200 astetta) 1 tunnin verran, pienennä lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5-7 tuntia. Voit lisätä vuokaan kuoritut perunat paria tuntia ennen ruuan valmistumista.

Kupeessa olevat sitkeä kalvot hautuvat täysin pehmeäksi, poista kalalanka ja nauti!