Karitsakebab

Sekoita voimakkaasti jauhelihaa taikinakoukuilla vähintään 15 min ajan, voit vaihtoehtoisesti ajaa jauhelihamassan lihamyllyn läpi pari kertaa saadaksesi hienomman rakenteen. Lisää mausteet joukkoon, liuota perunajauhot tilkkaan vettä ja sekoita loppuvaiheessa sekaan. Muotoile massasta hyvin tiivis pötkö ja kääri se tiukkaan vahvaan folioon, vielä voimakkaasti tiivistäen rakennetta.

Tee reikiä rullan pohjaan, että neste pääsee ulos.

Laita uuniin 100 asteeseen ritilälle, alle uunivuoka, jossa on vettä (neste ja rasva ei pala kiinni vuokaan).

Paista 4 tuntia.

Anna jäähtyä, poista folio, kääri pötkö tuorekelmuu ja laita pakastimeen. Pakasta ainakin seuraavaan päivään.

Vuole jäisestä kebabpötköstä esim juustohöylällä tai terävällä veitsellä ohuita lastuja, lämmitä mikroaaltouunissa.

Iskender-kastike

Sekoita kastikkeen ainekset.

Nauti kebab mielesi mukaan pita-leivän välissä tai lohkoperunoiden ja hyvän salaatin kanssa.